Rød Guld fra Europa økologiske konserverede tomater er et sundt og bekvemt valg at bruge året rundt. Deres bearbejdningsmetode bevarer alle deres næringsstoffer, herunder lykopen, en kraftig antioxidant, som kroppen nemt kan optage. Tomater er også lave i fedt.
Næringsværdien af konserverede tomater er som følger:
- 24% indhold af vitamin C, en af de sundeste komponenter på grund af dens anti-infektionsvirkning.
- 18 kalorier i 100 gram tomater.
- 7 mg lykopen i 100 gram konserverede tomater.
- 200 – 300 mg kalium.
- 600 mg jern.
- 700 mcg vitamin A.
- 60 mcg vitamin B1.
- 40 mcg vitamin B2.
- Andre mineraler og vitaminer inkluderer vitamin E, K og PP. De indeholder også fosfor, calcium, bor, mangan, magnesium, jod, kobber, zink, natrium, svovl, citronsyre, æblesyre, sukkerstoffer, biotin, niacin, folinsyre og provitamin A.
Nogle studier har vist, at økologisk dyrkede tomater, selvom de er mindre i størrelse, har højere niveauer af vitamin C og antioxidanter end konventionelt dyrkede tomater.