Ingredients
- 400 g økologiske datterini-tomater (eller cherrytomater) på dåse
- 320 g pennette
- 60 g nduja
- 50 g pecorino-ost (revet)
- 1 fed hvidløg
- 1/2 løg
- et bundt frisk basilikum (kun blade)
- ekstra jomfru olivenolie efter smag
- soltørrede tomater i olie efter smag
Directions
Step 1
Sautér hvidløg og det finthakkede løg kort i lidt ekstra jomfruolivenolie på en stor pande. Tilsæt nduja, lad løget brune lidt, og lad ndujaen smelte.
Step 2
Halver blommetomaterne, og når ndujaen er næsten helt smeltet, kommes tomaterne på panden, krydres med en knivspids salt og koges i ca.
Step 3
20 minutter. Blend derefter saucen, og hæld den tilbage på panden.
Step 4
Bring rigeligt saltet vand i kog i en gryde, og kog pastaen i et par minutter mindre end den tid, der er angivet på pakken. Hæld vandet fra (gem kogevandet), og tilsæt den krydrede blommetomatsauce, tilsæt en sjat kogevand, og kog færdig.
Step 5
Tag den af varmen, tilsæt revet pecorino, og rør rundt, så det hele blandes. Dræn et par soltørrede tomater, skyl dem, og pres den overskydende olie ud.