Chiudi

RGFE

Calabrien: Scarpariello-pasta med nduja

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

1 time

Serves

4

Calabrien: Scarpariello-pasta med nduja

Ingredients

  • 400 g økologiske datterini-tomater (eller cherrytomater) på dåse
  • 320 g pennette
  • 60 g nduja
  • 50 g pecorino-ost (revet)
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 løg
  • et bundt frisk basilikum (kun blade)
  • ekstra jomfru olivenolie efter smag
  • soltørrede tomater i olie efter smag

Directions

Step 1

Sautér hvidløg og det finthakkede løg kort i lidt ekstra jomfruolivenolie på en stor pande. Tilsæt nduja, lad løget brune lidt, og lad ndujaen smelte.

Step 2

Halver blommetomaterne, og når ndujaen er næsten helt smeltet, kommes tomaterne på panden, krydres med en knivspids salt og koges i ca.

Step 3

20 minutter. Blend derefter saucen, og hæld den tilbage på panden.

Step 4

Bring rigeligt saltet vand i kog i en gryde, og kog pastaen i et par minutter mindre end den tid, der er angivet på pakken. Hæld vandet fra (gem kogevandet), og tilsæt den krydrede blommetomatsauce, tilsæt en sjat kogevand, og kog færdig.

Step 5

Tag den af varmen, tilsæt revet pecorino, og rør rundt, så det hele blandes. Dræn et par soltørrede tomater, skyl dem, og pres den overskydende olie ud.

Servér pastaen med de soltørrede tomater og et par basilikumblade.