Chiudi

RGFE

Campania: Aubergine Parmigiana

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

3 timer

Serves

4

Campania: Aubergine Parmigiana

Ingredients

  • 800 g auberginer
  • 800 ml økologisk tomatpassata
  • 370 g drænet mozzarella eller fior di latte (komælksmozzarella)
  • 80 g parmesan eller Grana Padano-ost
  • 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 bundt frisk basilikum (kun blade)
  • 500 ml solsikkeolie til stegning af auberginerne
  • salt efter smag

Directions

Step 1

Imens skæres auberginerne på langs i 5 mm tykke skiver, drysses med lidt salt og lægges i et ildfast fad for at trække overskydende væske ud, og der lægges skiftevis lag af auberginer på køkkenrulle.

Step 2

Tag aubergineskiverne op efter en halv time, og steg dem i godt med olie, lad dem dryppe af på køkkenrulle, og sæt dem til side til afkøling. Udskift olien, når det er nødvendigt. Før du samler parmigianaen, skal ingredienserne være kølige, ellers smelter mozzarellaen! Hæld en skefuld af den tidligere tilberedte tomatsauce i bunden af ovnfadet.

Step 3

Dæk derefter bunden af fadet med et lag aubergineskiver, uden at de overlapper hinanden eller efterlader huller. Læg derefter et lag mozzarellaskiver og et par basilikumblade på, kom en skefuld tomatsauce på, og drys med revet parmesan.

Step 4

Gentag i samme rækkefølge: 1 lag auberginer, 1 lag mozzarella og basilikum, 1 lag tomatsauce og til sidst revet parmesan. Lav mindst 3 lag for at få en dyb parmigiana!

Step 5

Afslut med et lag aubergineskiver, og kom saucen, revet parmesan og et par basilikumblade på toppen. Bag parmigianaen i ovnen ved 180 °C i ca. 30-35 minutter. Det kan variere fra ovn til ovn, så tjek retten efter de første 15 minutter.

Step 6

Den er færdig, når der dannes en skorpe på overfladen. Tag den ud af ovnen, og lad den køle helt af i fadet.

Vent mindst 3-4 timer, før du serverer den. Den smager endnu bedre dagen efter!