Ingredients
- 4 kg hvide løg
- 300 g økologiske hele flåede dåsetomater
- 1 tsk. groft salt
- 1 tsk sukker
- 2 tsk svinefedt eller ekstra jomfru olivenolie
- 3 skiver ristet brød
Directions
Step 1
Skræl løgene, skær dem i tynde skiver, tilsæt sukker og groft salt, bland og lad dem trække i en tildækket beholder i to til fire timer.
Step 2
Når de er klar, kommes løgene med vand og svinefedt (eller olie) i en dyb pande eller stegepande og sauteres forsigtigt ved meget svag varme under hyppig omrøring, indtil løgene har fået en flot, gylden farve.
Step 3
Tilsæt et skvæt vand, hvis de begynder at blive klistrede. Hak tomaterne, og kom dem i gryden. Kog videre i et par timer ved svag varme under hyppig omrøring. Resultatet skal være en cremet sauce.