Chiudi

RGFE

Emilia: Friggione Bolognese (løgsuppe med tomat serveret på rustikt surdejsbrød)

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

4 timer

Serves

6

Emilia: Friggione Bolognese (løgsuppe med tomat serveret på  rustikt surdejsbrød)

Ingredients

  • 4 kg hvide løg
  • 300 g økologiske hele flåede dåsetomater
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk svinefedt eller ekstra jomfru olivenolie
  • 3 skiver ristet brød

Directions

Step 1

Skræl løgene, skær dem i tynde skiver, tilsæt sukker og groft salt, bland og lad dem trække i en tildækket beholder i to til fire timer.

Step 2

Når de er klar, kommes løgene med vand og svinefedt (eller olie) i en dyb pande eller stegepande og sauteres forsigtigt ved meget svag varme under hyppig omrøring, indtil løgene har fået en flot, gylden farve.

Step 3

Tilsæt et skvæt vand, hvis de begynder at blive klistrede. Hak tomaterne, og kom dem i gryden. Kog videre i et par timer ved svag varme under hyppig omrøring. Resultatet skal være en cremet sauce.

Servér i en dyb tallerken med et dryp olivenolie og ristede brødskiver.