Ingredients
- 320 g spaghetti
- 400 g økologiske hele flåede dåsetomater
- 150 g guanciale (saltet svinekæbe) (helst fra Amatrice)
- 75 g Pecorino Romano BOB-ost, revet
- 50 g hvidvin
- salt efter smag
- 1 frisk rød chili
Directions
Step 1
Bring nok saltet vand i kog til at koge pastaen. Lav saucen imens: Fjern sværen fra guanciale, og skær den i ca. 1 cm tykke skiver og derefter i 0,5 cm tykke strimler.
Step 2
Brun guanciale ved svag varme i 7-8 minutter på en pande af jern eller stål. Fedtet på guanciale skal blive gennemsigtigt og kødet sprødt. Rør ofte rundt for at undgå, at det brænder på.
Step 3
Når fedtet er smeltet, skal du hælde hvidvinen over, skrue op for varmen og lade vinen fordampe. Tag guanciale op, og sæt den til side. Riv Pecorino Romano BOB-osten.
Step 4
Tag panden med det smeltede guancialefedt, og tilsæt den hele chilipeber (uden kerner) og de flåede tomater (skåret i smalle strimler med hånden).
Step 5
Kog saucen ved middel varme i ca. 10 minutter, og smag til. Kog spaghettien i det kogende, saltede vand, til den er al dente. Tag chilien op af saucen, tilsæt strimlerne af guanciale, og rør rundt.
Step 6
Hæld vandet fra spaghettien, og vend den i gryden med saucen. Vend pastaen meget hurtigt for at blande den godt med saucen (hvis du kan lide pasta al dente, kan du slukke for varmen, ellers hæld lidt pastakogevand i for at afslutte kogningen).