Ingredients
- 250 g italiensk type ‘0’ mel
- 150 ml vand ved stuetemperatur
- 7 g fint havsalt
- 2 g frisk gær (smuldret) eller 1 g tørret gær
Til saucen:
- 500 g økologiske hakkede tomater på dåse
- 1 løg
- 5 g fint salt
- 1 liter solsikkeolie (til stegning)
- basilikum
- pecorino-ost, revet
- fior di latte eller mozzarella (valgfrit) til pynt
Directions
Fremgangsmåde til dejen:
Kom mel og gær i skålen i en røremaskine, og begynd at røre rundt med piskeriset. Sørg for at få luft i melet, og tilsæt gradvist alt vandet. Hold altid røremaskinen på hastighed 1, så dejen ikke bliver overophedet. Halvvejs igennem tilsættes saltet, og piskeriset udskiftes med dejkrogen. Fortsæt med at ælte, indtil dejen slipper skålens sider. Lad dejen stå i skålen dækket af et fugtigt klæde på et lunt sted i mindst 30 minutter. Del derefter dejen i mindre kugler på mindst 70 g, og vent på, at de bliver dobbelt så store.
Fremgangsmåde til saucen:
Svits løget, tilsæt de hakkede tomater, og svits dem let.
Stegning:
Varm rigeligt med olie til stegning på en pande med høje sider. Læg pizzaerne i den varme olie (1 ad gangen), og smør dem konstant med olie med en ske, så de hæver op. Tag dem ud med en hulske, når de er færdige, lad dem dryppe af, og top med den varme tomatsauce, pecorinoost og basilikum. Top hver med en terning fior di latte eller mozzarella, hvis det ønskes.