Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Chiudi

RGFE

Piemonte: Rubinrød “rubra” eller “bagnetto rosso” sauce – ketchup i italiensk stil

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

3 timer

Serves

4

Piemonte: Rubinrød “rubra” eller “bagnetto rosso” sauce – ketchup i italiensk stil

Ingredients

  • 250 g økologiske hele flåede dåsetomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gulerod
  • 1 stilk bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 80 ml ekstra jomfru olivenolie
  • 25 g hvidt sukker
  • 20 ml æbleeddike
  • fint salt efter smag
  • Stødt sort peber efter smag
  • 1/2 tsk (en knivspids) chiliflager
  • 1/2 tsk (en knivspids) stødt kanel
  • 1/2 tsk (en knivspids) sennepspulver
  • 4 laurbærblade

Directions

Step 1

Kør tomaterne gennem en grøntsagsmølle til du får en cremet sauce. Tilsæt salt, peber, chiliflager, sennepspulver og kanel. Vask den røde peber, fjern stilk, kerner og det hvide samt skær den i små stykker.

Step 2

Skræl hvidløg, løg, gulerod, bladselleri og hak det fint. Kom de hakkede grøntsager og laurbærbladene i en gryde med olien, og svits dem i fem minutter, tilsæt derefter tomatsaucen, og lad det koge tildækket i ca. to timer. Fjern laurbærbladene, og lad det køle af.

Step 3

Tilsæt sukker og eddike til saucen, og blend, indtil den er glat og cremet. Hæld den på glas. Rubrasauce kan opbevares i tætsluttende glas i ca.

Step 4

en måned i køleskabet. Alternativt kan du sterilisere glassene, vakuumforsegle dem og opbevare dem et køligt, tørt sted i seks måneder. Opbevar dem i køleskabet, når de er åbnet.