Chiudi

RGFE

Piemonte: Rubinrød “rubra” eller “bagnetto rosso” sauce – ketchup i italiensk stil

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

3 timer

Serves

4

Piemonte: Rubinrød “rubra” eller “bagnetto rosso” sauce – ketchup i italiensk stil

Ingredients

  • 250 g økologiske hele flåede dåsetomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gulerod
  • 1 stilk bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 80 ml ekstra jomfru olivenolie
  • 25 g hvidt sukker
  • 20 ml æbleeddike
  • fint salt efter smag
  • Stødt sort peber efter smag
  • 1/2 tsk (en knivspids) chiliflager
  • 1/2 tsk (en knivspids) stødt kanel
  • 1/2 tsk (en knivspids) sennepspulver
  • 4 laurbærblade

Directions

Step 1

Kør tomaterne gennem en grøntsagsmølle til du får en cremet sauce. Tilsæt salt, peber, chiliflager, sennepspulver og kanel. Vask den røde peber, fjern stilk, kerner og det hvide samt skær den i små stykker.

Step 2

Skræl hvidløg, løg, gulerod, bladselleri og hak det fint. Kom de hakkede grøntsager og laurbærbladene i en gryde med olien, og svits dem i fem minutter, tilsæt derefter tomatsaucen, og lad det koge tildækket i ca. to timer. Fjern laurbærbladene, og lad det køle af.

Step 3

Tilsæt sukker og eddike til saucen, og blend, indtil den er glat og cremet. Hæld den på glas. Rubrasauce kan opbevares i tætsluttende glas i ca.

Step 4

en måned i køleskabet. Alternativt kan du sterilisere glassene, vakuumforsegle dem og opbevare dem et køligt, tørt sted i seks måneder. Opbevar dem i køleskabet, når de er åbnet.