Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Chiudi

RGFE

Sicilien: Penne alla Norma

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

1 time

Serves

4

Sicilien: Penne alla Norma

Ingredients

  • 500 g penne-pasta
  • 3 auberginer
  • 150 g saltet fåremælksricotta
  • salt efter smag

Til tomatsaucen:

  • 600 g økologiske datterini-tomater (eller cherrytomater) på dåse
  • 2 fed hvidløg
  • salt efter smag
  • 20 g ekstra jomfru olivenolie
  • 1 bundt frisk basilikum (kun blade)
  • 1 liter jordnøddeolie til stegning

Directions

Step 1

Vask og tør auberginerne, skær dem i små stykker eller strimler, og læg dem i et dørslag. Drys med salt, og lad dem dryppe af i mindst 15 minutter.

Step 2

Til saucen: Fjern kernerne fra hvidløgene, og kom dem i en gryde sammen med olivenolie og en knivspids salt. Sautér hvidløgene, tilsæt tomaterne, og lad det koge i ca. 20 minutter. Sluk for varmen, tilsæt basilikumbladene, og fjern hvidløgene.

Step 3

Skyl auberginerne godt, og dup dem tørre med køkkenrulle. Varm jordnøddeolien op i en gryde med høj kant til ca. 170-180 °C. Steg et par auberginestykker ad gangen, og vend dem af og til, i et par minutter, indtil de er gyldenbrune.

Step 4

Lad dem dryppe af i en sigte eller dørslag, og læg dem på en bakke beklædt med køkkenrulle.

Step 5

Fortsæt, indtil alle auberginerne er stegt, og bring i mellemtiden en gryde med vand i kog til pastaen. Kog spaghettien, til den er al dente, hæld vandet fra, og tilsæt den til saucen. Vend hurtigt rundt for at dække pastaen.

Tilsæt halvdelen af de stegte auberginestykker, og brug resten til at pynte retten med, og afslut med et generøst lag saltet fåremælksricotta og et basilikumblad.