Chiudi

RGFE

Sicilien: Penne alla Norma

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

1 time

Serves

4

Sicilien: Penne alla Norma

Ingredients

  • 500 g penne-pasta
  • 3 auberginer
  • 150 g saltet fåremælksricotta
  • salt efter smag

Til tomatsaucen:

  • 600 g økologiske datterini-tomater (eller cherrytomater) på dåse
  • 2 fed hvidløg
  • salt efter smag
  • 20 g ekstra jomfru olivenolie
  • 1 bundt frisk basilikum (kun blade)
  • 1 liter jordnøddeolie til stegning

Directions

Step 1

Vask og tør auberginerne, skær dem i små stykker eller strimler, og læg dem i et dørslag. Drys med salt, og lad dem dryppe af i mindst 15 minutter.

Step 2

Til saucen: Fjern kernerne fra hvidløgene, og kom dem i en gryde sammen med olivenolie og en knivspids salt. Sautér hvidløgene, tilsæt tomaterne, og lad det koge i ca. 20 minutter. Sluk for varmen, tilsæt basilikumbladene, og fjern hvidløgene.

Step 3

Skyl auberginerne godt, og dup dem tørre med køkkenrulle. Varm jordnøddeolien op i en gryde med høj kant til ca. 170-180 °C. Steg et par auberginestykker ad gangen, og vend dem af og til, i et par minutter, indtil de er gyldenbrune.

Step 4

Lad dem dryppe af i en sigte eller dørslag, og læg dem på en bakke beklædt med køkkenrulle.

Step 5

Fortsæt, indtil alle auberginerne er stegt, og bring i mellemtiden en gryde med vand i kog til pastaen. Kog spaghettien, til den er al dente, hæld vandet fra, og tilsæt den til saucen. Vend hurtigt rundt for at dække pastaen.

Tilsæt halvdelen af de stegte auberginestykker, og brug resten til at pynte retten med, og afslut med et generøst lag saltet fåremælksricotta og et basilikumblad.