Ingredients
- 200 g gammelt toscansk brød eller fuldkornsbrød
- 2 fed hvidløg
- 100 g løg
- 50 g ekstra jomfru olivenolie
- 600 g økologiske hele flåede dåsetomater
- 300 g grøntsagsbouillon
- Ekstra jomfru olivenolie
- salt efter smag
- peber efter smag
- 1 bundt frisk basilikum (kun blade)
Directions
Step 1
Hak løget fint, og hak hvidløget, og svits det i olivenolien ved svag varme i 10-15 minutter i en dyb pande. Når de er bløde, tilsættes de flåede tomater, og de knuses med en gaffel.
Step 2
Tilsæt lidt salt, og kog saucen, så den bliver en smule tykkere. Skær i mellemtiden det toscanske brød i stykker på 1 cm.
Step 3
Når tomaten er klar, tilsættes basilikumblade, grøntsagsbouillon og hakket gammelt brød, og det hele blandes godt sammen.
Step 4
Sluk for varmen, og dæk gryden med et tætsluttende låg i 10-15 minutter, så brødet kan absorbere væsken. Brug derefter bagsiden af en ske til at knuse brødet, så det bliver til en tyk masse.
Step 5
Smag til med salt, og tilsæt om nødvendigt mere bouillon for at gøre "pappaen" løsere eller mere cremet.