Chiudi

RGFE

Toscana: Pappa al pomodoro (Rustik tomat- og brødsuppe)

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

1 time

Serves

4

Toscana: Pappa al pomodoro (Rustik tomat- og brødsuppe)

Ingredients

  • 200 g gammelt toscansk brød eller fuldkornsbrød
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g løg
  • 50 g ekstra jomfru olivenolie
  • 600 g økologiske hele flåede dåsetomater
  • 300 g grøntsagsbouillon
  • Ekstra jomfru olivenolie
  • salt efter smag
  • peber efter smag
  • 1 bundt frisk basilikum (kun blade)

Directions

Step 1

Hak løget fint, og hak hvidløget, og svits det i olivenolien ved svag varme i 10-15 minutter i en dyb pande. Når de er bløde, tilsættes de flåede tomater, og de knuses med en gaffel.

Step 2

Tilsæt lidt salt, og kog saucen, så den bliver en smule tykkere. Skær i mellemtiden det toscanske brød i stykker på 1 cm.

Step 3

Når tomaten er klar, tilsættes basilikumblade, grøntsagsbouillon og hakket gammelt brød, og det hele blandes godt sammen.

Step 4

Sluk for varmen, og dæk gryden med et tætsluttende låg i 10-15 minutter, så brødet kan absorbere væsken. Brug derefter bagsiden af en ske til at knuse brødet, så det bliver til en tyk masse.

Step 5

Smag til med salt, og tilsæt om nødvendigt mere bouillon for at gøre "pappaen" løsere eller mere cremet.

Dryp med ekstra jomfruolivenolie efter smag, og server straks.