Ingredients
Til dumplings
- 300 g gammelt brød
- 100 g parmesanost
- 200 ml mælk
- 160 g spæk i tern (røget skinke)
- 80 g italiensk mel type 00
- 40 g hvide løg
- 40 g smør
- 20 g hakket persille
- 4 g salt
- 4 æg
Til saucen:
- 700 g økologisk tomatpassata
- 1 hvidt løg
- 1 gulerod
- 1 stilk bladselleri
- sukker efter smag
- ekstra jomfru olivenolie efter smag
- fint salt efter smag
- hakket persille efter smag
Directions
Step 1
Smelt smørret i en stegepande ved lav varme. Hak i mellemtiden løget fint, tilsæt det til smørret, og svits det. Skær det gamle brød i tern, og kom det i en stor skål, tilsæt smørret og det sauterede løg, og bland det godt. Skær spæk i små tern, og kom det i skålen sammen med melet, og bland det sammen. Pisk æg, mælk, salt og hakket persille sammen i en anden skål, og tilsæt det til melblandingen, så det hele er godt blandet, og tilsæt parmesanost. Fugt hænderne, og lav kugler af blandingen, der vejer 35-45 g. Sæt dem til side og lad dem hvile i ca. 30 minutter.
Step 2
Forbered nu saucen: Vask og skræl gulerod, selleri og løg, og skær dem i mirepoix (tern på ca. 6-10 mm). Steg det hele i en non-stick pande med olie, sukker og en knivspids salt. Tilsæt passata, og lad det koge i ca. 30 minutter. Når saucen er klar, koges dumplings i en gryde med kogende vand i 5 minutter, dryppes af og koges derefter i saucen i ca. 10 minutter, så de kan absorbere smagen.