Chiudi

RGFE

Trentino: Canederli (brødboller) med tomatsauce

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

1 time

Serves

4

Trentino: Canederli (brødboller) med tomatsauce

Ingredients

Til dumplings

  • 300 g gammelt brød
  • 100 g parmesanost
  • 200 ml mælk
  • 160 g spæk i tern (røget skinke)
  • 80 g italiensk mel type 00
  • 40 g hvide løg
  • 40 g smør
  • 20 g hakket persille
  • 4 g salt
  • 4 æg

Til saucen:

  • 700 g økologisk tomatpassata
  • 1 hvidt løg
  • 1 gulerod
  • 1 stilk bladselleri
  • sukker efter smag
  • ekstra jomfru olivenolie efter smag
  • fint salt efter smag
  • hakket persille efter smag

Directions

Step 1

Smelt smørret i en stegepande ved lav varme. Hak i mellemtiden løget fint, tilsæt det til smørret, og svits det. Skær det gamle brød i tern, og kom det i en stor skål, tilsæt smørret og det sauterede løg, og bland det godt. Skær spæk i små tern, og kom det i skålen sammen med melet, og bland det sammen. Pisk æg, mælk, salt og hakket persille sammen i en anden skål, og tilsæt det til melblandingen, så det hele er godt blandet, og tilsæt parmesanost. Fugt hænderne, og lav kugler af blandingen, der vejer 35-45 g. Sæt dem til side og lad dem hvile i ca. 30 minutter.

Step 2

Forbered nu saucen: Vask og skræl gulerod, selleri og løg, og skær dem i mirepoix (tern på ca. 6-10 mm). Steg det hele i en non-stick pande med olie, sukker og en knivspids salt. Tilsæt passata, og lad det koge i ca. 30 minutter. Når saucen er klar, koges dumplings i en gryde med kogende vand i 5 minutter, dryppes af og koges derefter i saucen i ca. 10 minutter, så de kan absorbere smagen.

Servér med et dryp rå olivenolie.