Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Chiudi

RGFE

Trentino: Canederli (brødboller) med tomatsauce

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

1 time

Serves

4

Trentino: Canederli (brødboller) med tomatsauce

Ingredients

Til dumplings

  • 300 g gammelt brød
  • 100 g parmesanost
  • 200 ml mælk
  • 160 g spæk i tern (røget skinke)
  • 80 g italiensk mel type 00
  • 40 g hvide løg
  • 40 g smør
  • 20 g hakket persille
  • 4 g salt
  • 4 æg

Til saucen:

  • 700 g økologisk tomatpassata
  • 1 hvidt løg
  • 1 gulerod
  • 1 stilk bladselleri
  • sukker efter smag
  • ekstra jomfru olivenolie efter smag
  • fint salt efter smag
  • hakket persille efter smag

Directions

Step 1

Smelt smørret i en stegepande ved lav varme. Hak i mellemtiden løget fint, tilsæt det til smørret, og svits det. Skær det gamle brød i tern, og kom det i en stor skål, tilsæt smørret og det sauterede løg, og bland det godt. Skær spæk i små tern, og kom det i skålen sammen med melet, og bland det sammen. Pisk æg, mælk, salt og hakket persille sammen i en anden skål, og tilsæt det til melblandingen, så det hele er godt blandet, og tilsæt parmesanost. Fugt hænderne, og lav kugler af blandingen, der vejer 35-45 g. Sæt dem til side og lad dem hvile i ca. 30 minutter.

Step 2

Forbered nu saucen: Vask og skræl gulerod, selleri og løg, og skær dem i mirepoix (tern på ca. 6-10 mm). Steg det hele i en non-stick pande med olie, sukker og en knivspids salt. Tilsæt passata, og lad det koge i ca. 30 minutter. Når saucen er klar, koges dumplings i en gryde med kogende vand i 5 minutter, dryppes af og koges derefter i saucen i ca. 10 minutter, så de kan absorbere smagen.

Servér med et dryp rå olivenolie.