Ingredients
- 400 g Carnaroli-ris
- 150 g mozzarella
- 150 g pillede ærter
- 100 g revet Parmigiano Reggiano
- 2 hårdkogte æg
- 1 sammenpisket æg
- 1 fed hvidløg
- 400 ml økologisk tomatpassata
- 300 g løg
- 50 g tomatpuré
- 80 ml rødvin
- 80 ml ekstra jomfru olivenolie
- 60 g smør
- rasp
- solsikkeolie til stegning
- salt, peber
- 1 stang selleri
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 100 g flåede tomater på dåse
- 1 liter vand
Directions
Step 1
Bring først ingredienserne til grøntsagsbouillonen i kog i en gryde, og lad den simre i 30 minutter.
Step 2
Forbered derefter saucen: blødgør løget (skåret i tynde juliennestrimler) i olivenolie i en stegepande; tilsæt ærterne, og hæld rødvinen i.
Step 3
Når den er fordampet, tilsættes tomatpuré og passata. Skær mozzarellaen i små tern. Smør fire individuelle tærte- eller kageforme på 10 cm (eller en stor bageform), og drys dem jævnt med rasp. Tørsteg risene, tilsæt den siede grøntsagsbouillon, og lad det simre.
Step 4
Halvvejs gennem kogningen tilsættes tomatsaucen, og der koges, indtil risene er al dente eller stadig faste. Afkøl risene ved at sprede dem ud i et ildfast fad. Når de er lunkne, blandes det sammenpiskede æg i.
Step 5
Tag de forberedte dåser eller fade, og begynd med at fordele et lag ris i bunden og op ad siderne. Fyld med mozzarella og de hakkede hårdkogte æg, og dæk og luk så fyldet med de resterende ris.
Step 6
Bag ved 180°C i 10 minutter og derefter ved 220° i yderligere 8 minutter. Tag sartù'en ud af formene, og servér med den resterende sauce og et drys Parmigiano Reggiano.