Chiudi

RGFE

Vegetarisk ris-sartù

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

4

Vegetarisk ris-sartù

Denne lækre ret serveres traditionelt ved festlige lejligheder; nyd den med familien til et særligt måltid – det er den ekstra indsats værd!

Ingredients

  • 400 g Carnaroli-ris
  • 150 g mozzarella
  • 150 g pillede ærter
  • 100 g revet Parmigiano Reggiano
  • 2 hårdkogte æg
  • 1 sammenpisket æg
  • 1 fed hvidløg
  • 400 ml økologisk tomatpassata
  • 300 g løg
  • 50 g tomatpuré
  • 80 ml rødvin
  • 80 ml ekstra jomfru olivenolie
  • 60 g smør
  • rasp
  • solsikkeolie til stegning
  • salt, peber
  • 1 stang selleri
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 100 g flåede tomater på dåse
  • 1 liter vand

Directions

Step 1

Bring først ingredienserne til grøntsagsbouillonen i kog i en gryde, og lad den simre i 30 minutter.

Step 2

Forbered derefter saucen: blødgør løget (skåret i tynde juliennestrimler) i olivenolie i en stegepande; tilsæt ærterne, og hæld rødvinen i.

Step 3

Når den er fordampet, tilsættes tomatpuré og passata. Skær mozzarellaen i små tern. Smør fire individuelle tærte- eller kageforme på 10 cm (eller en stor bageform), og drys dem jævnt med rasp. Tørsteg risene, tilsæt den siede grøntsagsbouillon, og lad det simre.

Step 4

Halvvejs gennem kogningen tilsættes tomatsaucen, og der koges, indtil risene er al dente eller stadig faste. Afkøl risene ved at sprede dem ud i et ildfast fad. Når de er lunkne, blandes det sammenpiskede æg i.

Step 5

Tag de forberedte dåser eller fade, og begynd med at fordele et lag ris i bunden og op ad siderne. Fyld med mozzarella og de hakkede hårdkogte æg, og dæk og luk så fyldet med de resterende ris.

Step 6

Bag ved 180°C i 10 minutter og derefter ved 220° i yderligere 8 minutter. Tag sartù'en ud af formene, og servér med den resterende sauce og et drys Parmigiano Reggiano.