Chiudi

RGFE

Kibbeling, panerede fiskestykker med tomatdej og mayonnaise

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

4

Kibbeling, panerede fiskestykker med tomatdej og mayonnaise

Lækker stegt fisk fra Holland med et tomatagtigt twist i dejen og mayonnaise – perfekt til en sensommermiddag med vennerne eller som en tapas-snack med et køligt glas vin.

Ingredients

Ingredienser til dejen:

  • 1 æg + 1 pisket æggehvide
  • 150 ml danskvand
  • 150 g almindeligt hvidt mel, type ‘0’
  • 60 g økologisk tomatpuré
  • salt efter smag
  • 500 g torskefileter
  • Solsikke- eller jordnøddeolie til stegning, efter behov

Til tomatmayonnaisen:

  • 300 g økologiske cherrytomater på dåse, afdryppede og uden kerner
  • 2 teskefulde sennep
  • 1 teskefuld stødt tørret purløg
  • 1 citron (saft)
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 – 2 dråber Tabasco (alternativt en knivspids chili)
  • vindruekerneolie, efter behov
  • Salt

Directions

Fremgangsmåde til fisken:

Bland mel, vand og hele æg sammen i en skål, og tilsæt derefter den piskede æggehvide. Lad dejen hvile i køleskabet. Varm nu olien på en pande med 4 cm høje sider op til 165 °C, tag fileterne, dyp dem i dejen, og steg dem, til de er gyldne; tør dem af på køkkenrulle.

Metode Til tomatmayonnaisen:

Kom alt undtagen olien i en røremaskine, og lad det emulgere ved gradvist at dryppe olien i.