Ingredients
- 600 g meget friske torskefileter
- 2 laurbærblade
- et par peberkorn
- salt, efter smag
- dryp af ekstra jomfru olivenolie
- 1 stort hvidløgsfed, pillet og revet
- 3 ansjosfileter, i olie
- 3 teskefulde afsaltede kapers
- 150 g Gaeta-oliven
- 50 ml tør hvidvin
- 250 g økologiske hakkede tomater på dåse
- salt efter smag
- 1 chilipeber
- finthakket persille og basilikum til pynt
Directions
Step 1
Skyl torskefileterne under rindende koldt vand. Dup dem tørre med køkkenrulle, og skær dem i store stykker. Kog torsken meget forsigtigt i så meget vand, at det er dækket, med laurbærblade, peberkorn og salt i ca. 10-12 minutter afhængigt af fiskens tykkelse - vandet skal bare lige holdes i kog.
Step 2
Lav saucen i mellemtiden. Knus hvidløget til en pasta, og varm det op i en gryde med lidt olie. Tilsæt straks ansjosfileterne, uden at de bliver brune, og lad dem smelte ved svag varme. Tilsæt kapers og oliven, skru lidt op for varmen, og lad det koge kortvarigt.
Step 3
Deglasér med hvidvinen. Når alkoholen er fordampet, tilsættes de hakkede tomater, et lille halvt glas vand og den hakkede chili. Læg låg på, og lad det koge i 10 minutter. Tag låget af, smag til, og krydr om nødvendigt.