Chiudi

RGFE

Røget sild med ristet peber og økologisk helflået tomatsauce på dåse

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

4

Røget sild med ristet peber og økologisk helflået tomatsauce på dåse

Et lækkert twist på en dansk sommerklassiker – smagene fra den røgede sild og den ristede peberfrugt- og tomatsauce er en fantastisk kombination til et let sommermåltid.

Ingredients

  • 250 g røgede sildefileter
  • 60 g løg
  • 400 g peberfrugt
  • 150 g hele flåede økologiske tomater på dåse
  • 40 g persille
  • 4 fed hvidløg
  • salt
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 30 ml ekstra jomfru olivenolie
  • Sort peber
  • Små salatblade og krydderurter til pynt

Directions

Step 1

Rens sildene, fjern eventuelle finner, og flæk kødet med fingrene eller skær det forsigtigt i skiver. Læg fisken i en beholder, dæk den til med vand, og lad den trække i et par timer, til den er blød.

Step 2

Steg peberfrugterne og tomaterne i ovnen eller på en grill, og læg dem derefter i et fad og dæk dem tæt til i mindst 2 timer. Rens peberfrugterne ved at fjerne det brændte skind og kernerne og skyl dem; fjern kernerne fra tomaterne.

Step 3

Lad peberfrugterne dryppe godt af, og kom dem i en foodprocessor sammen med tomater, vasket persille, hvidløg, salt, peber, ekstra jomfruolivenolie og eddike, og blend det hele til en masse - det kan enten være meget glat eller lidt groft, alt efter smag og behag.

Step 4

Server de røgede sild på peberfrugt- og tomatpuréen, og pynt med et par blade og krydderurter efter eget valg.

Server gerne med rugbrød og løg skåret i juliennestrimler og lagt et par timer i isvand.