Ingredients
- 250 g røgede sildefileter
- 60 g løg
- 400 g peberfrugt
- 150 g hele flåede økologiske tomater på dåse
- 40 g persille
- 4 fed hvidløg
- salt
- 2 spsk æblecidereddike
- 30 ml ekstra jomfru olivenolie
- Sort peber
- Små salatblade og krydderurter til pynt
Directions
Step 1
Rens sildene, fjern eventuelle finner, og flæk kødet med fingrene eller skær det forsigtigt i skiver. Læg fisken i en beholder, dæk den til med vand, og lad den trække i et par timer, til den er blød.
Step 2
Steg peberfrugterne og tomaterne i ovnen eller på en grill, og læg dem derefter i et fad og dæk dem tæt til i mindst 2 timer. Rens peberfrugterne ved at fjerne det brændte skind og kernerne og skyl dem; fjern kernerne fra tomaterne.
Step 3
Lad peberfrugterne dryppe godt af, og kom dem i en foodprocessor sammen med tomater, vasket persille, hvidløg, salt, peber, ekstra jomfruolivenolie og eddike, og blend det hele til en masse - det kan enten være meget glat eller lidt groft, alt efter smag og behag.
Step 4
Server de røgede sild på peberfrugt- og tomatpuréen, og pynt med et par blade og krydderurter efter eget valg.