Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Chiudi

RGFE

Røget sild med ristet peber og økologisk helflået tomatsauce på dåse

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

4

Røget sild med ristet peber og økologisk helflået tomatsauce på dåse

Et lækkert twist på en dansk sommerklassiker – smagene fra den røgede sild og den ristede peberfrugt- og tomatsauce er en fantastisk kombination til et let sommermåltid.

Ingredients

  • 250 g røgede sildefileter
  • 60 g løg
  • 400 g peberfrugt
  • 150 g hele flåede økologiske tomater på dåse
  • 40 g persille
  • 4 fed hvidløg
  • salt
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 30 ml ekstra jomfru olivenolie
  • Sort peber
  • Små salatblade og krydderurter til pynt

Directions

Step 1

Rens sildene, fjern eventuelle finner, og flæk kødet med fingrene eller skær det forsigtigt i skiver. Læg fisken i en beholder, dæk den til med vand, og lad den trække i et par timer, til den er blød.

Step 2

Steg peberfrugterne og tomaterne i ovnen eller på en grill, og læg dem derefter i et fad og dæk dem tæt til i mindst 2 timer. Rens peberfrugterne ved at fjerne det brændte skind og kernerne og skyl dem; fjern kernerne fra tomaterne.

Step 3

Lad peberfrugterne dryppe godt af, og kom dem i en foodprocessor sammen med tomater, vasket persille, hvidløg, salt, peber, ekstra jomfruolivenolie og eddike, og blend det hele til en masse - det kan enten være meget glat eller lidt groft, alt efter smag og behag.

Step 4

Server de røgede sild på peberfrugt- og tomatpuréen, og pynt med et par blade og krydderurter efter eget valg.

Server gerne med rugbrød og løg skåret i juliennestrimler og lagt et par timer i isvand.