Chiudi

RGFE

Bagte kartofler ‘all’amatriciana’

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

4

Bagte kartofler ‘all’amatriciana’

Måske den bedste comfort food, en rygende varm bagt kartoffel med denne lækre, let krydrede tomat- og baconsauce, toppet med ost.

Ingredients

  • 8 mellemstore eller 4 store bagekartofler
  • 200 g økologiske flåede tomater på dåse
  • 100 g guanciale eller røget bacon
  • 60 g revet pecorino-ost
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • Sort peber efter smag
  • et lille stykke chilipeber
  • kviste af frisk basilikum til pynt

Directions

Step 1

Skyl kartoflerne godt. Varm ovnen op til 200 °C (varmluft). Sæt kartoflerne på ovnens midterste hylde. Bag dem i 15 minutter, og skru derefter ovnen ned til 170 °C, og bag dem i yderligere 45 minutter-1 time, indtil kødet er blødt (afhængigt af kartoflernes størrelse).

Step 2

Test med en tandstik. I mellemtiden laves saucen: Steg guanciale på en pande, til den er gyldenbrun, og læg den til side på et stykke køkkenrulle. Tilsæt et fed hvidløg og chilipeber til baconfedtet, og når hvidløget er gyldent, tilsættes tomaterne, og de koges i ca.

Step 3

10 minutter ved middel varme. Ved servering skæres toppen af den bagte kartoffel, saucen hældes over, og der drysses med pecorinoost og eventuelt sprød guanciale.

Pynt hver kartoffel med en kvist frisk basilikum.