Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Chiudi

RGFE

Köttbullar

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

4

Köttbullar

Prøv dette lækre og sunde variation med tomat af den svenske klassiske kødbolleopskrift – perfekt til aftensmad midt på ugen med kartofler eller salat til. Den vil helt sikkert blive en familiefavorit.

Ingredients

Ingredienser til kødbollerne:

  • 350 g oksekød (hakket)
  • 350 g svinekød (hakket)
  • 1 løg
  • 15 g smør
  • 3 skiver hvidt brød (eller gammelt brød)
  • 80 ml frisk fløde
  • 1 teskefuld stødt ingefær
  • 1 æg
  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • salt og sort peber, efter smag

Ingredienser til tomatsauce:

  • 400 g økologiske finthakkede tomater (1 dåse)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • salt

Directions

I en stor skål blandes de to slags hakket kød, æg, finthakket løg, brød, salt, peber og stødt ingefær. Bland godt, og tilsæt fløden, og dryp det halvsmeltede smør i, indtil du får en blød, ensartet blanding. Form små kødboller ved at bruge 3 cm store klumper af blandingen og rulle dem til kugler mellem håndfladerne.

Til saucen:

Step 1

Steg de pillede og let knuste hvidløgsfed i ekstra jomfruolivenolie i en gryde med høj kant, indtil de er gyldne, hæld de økologiske finthakkede dåsetomater i, og kog dem ved middel varme i 15 minutter. Blend saucen for at sikre, at den er jævn.

Step 2

Tag en stor stegepande, tilsæt 2 spsk ekstra jomfruolivenolie, og steg kødbollerne på begge sider, så de bliver brune; hæld derefter et par skefulde af tomatsaucen på. Kog ved svag varme i 10 minutter med låget på, ryst derefter panden for at blande saucen rundt; de bør absorbere det meste af saucen, tilsæt lidt mere om nødvendigt, læg låg på igen, og kog i yderligere 5 minutter, vend kødbollerne med to gafler, tilsæt lidt mere sauce, og kog videre ved middel varme uden låg, indtil næsten al saucen er absorberet, og kødbollerne er pænt brunede.

Step 3

Se efter om kødbollerne er gennemstegte – tilsæt lidt mere sauce, hvis det er nødvendigt. Servér med den resterende tomatsauce ved siden af.