Ingredients
- 600 g frisk stockfish (udblødt)
- 500 g kartofler
- 400 ml økologisk tomatpassata
- 100 g Taggiasca-oliven
- 50 ml vand
- 1 løg
- 1 gulerod
- 1 fed hvidløg
- 50 g pinjekerner
- persille efter smag
- ekstra jomfru olivenolie efter smag
- salt og peber efter smag
- persille eller ærteskud til pynt
Directions
Bring en gryde med vand i kog, og kog den (i forvejen udblødte) stockfish i 15 minutter ved meget svag varme, sluk derefter for varmen, og lad fisken dryppe af. Læg fisken på en tallerken, fjern forsigtigt ben og skind, og bræk den i stykker.
Til saucen
Pil hvidløg, fjern kernehuset, og hak det fint sammen med løg og gulerod. Varm 2 spiseskefulde ekstra jomfruolivenolie op i en gryde, og svits grøntsagerne. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern på 4 x 4 cm. Kom kartoflerne i gryden med grøntsagerne, og steg dem i et par minutter. Tilsæt passataen, kog ved svag varme i ca. 20 minutter, og ‘anret’ derefter stockfisken oven på grøntsagerne, og kog videre ved svag varme i ca. 15 minutter under omrøring, indtil kartoflerne er kogte. Tilsæt til sidst oliven, smag til med salt og tilsæt evt. lidt peber, rør forsigtigt rundt, og pynt med persille eller ærteskud.