Chiudi

RGFE

Ligurien: Ligurisk ‘accommodato’-stuvning af fisk (kaldes sådan, fordi fisken er ‘arrangeret’ på grøntsagerne)

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

1 time

Serves

4

Ligurien: Ligurisk ‘accommodato’-stuvning af fisk (kaldes sådan, fordi fisken er ‘arrangeret’ på grøntsagerne)

Ingredients

  • 600 g frisk stockfish (udblødt)
  • 500 g kartofler
  • 400 ml økologisk tomatpassata
  • 100 g Taggiasca-oliven
  • 50 ml vand
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g pinjekerner
  • persille efter smag
  • ekstra jomfru olivenolie efter smag
  • salt og peber efter smag
  • persille eller ærteskud til pynt

Directions

Bring en gryde med vand i kog, og kog den (i forvejen udblødte) stockfish i 15 minutter ved meget svag varme, sluk derefter for varmen, og lad fisken dryppe af. Læg fisken på en tallerken, fjern forsigtigt ben og skind, og bræk den i stykker.

Til saucen

Pil hvidløg, fjern kernehuset, og hak det fint sammen med løg og gulerod. Varm 2 spiseskefulde ekstra jomfruolivenolie op i en gryde, og svits grøntsagerne. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern på 4 x 4 cm. Kom kartoflerne i gryden med grøntsagerne, og steg dem i et par minutter. Tilsæt passataen, kog ved svag varme i ca. 20 minutter, og ‘anret’ derefter stockfisken oven på grøntsagerne, og kog videre ved svag varme i ca. 15 minutter under omrøring, indtil kartoflerne er kogte. Tilsæt til sidst oliven, smag til med salt og tilsæt evt. lidt peber, rør forsigtigt rundt, og pynt med persille eller ærteskud.